Kaffe

KAFFEBØNNER HOS BRØD.

I Brød bruger vi kaffebønner fra:

Colombia, Brasilien, Nicaragua og Etiopien 

Alle fire slags bønner er i vores Brøds blend som vi også bruger i vores butikker, disse bønner er mellem ristet og rammer et bredt publikum. 

Vores Colombia og Espresso bønner er begge udelukkende vores Colombia bønne hvor vores Colombia er mellem ristet og vores Espresso er mørk ristet. 

Herunder er kan i se en nærmere beskrivelse af de fire kaffebønner:

Columbia: Meget alsidig men god mild med rund smag og aroma

Nicaragua: Fyldig krop med noter af appelsin, honning, abrikos og chokolade. Særdeles velbalanceret syrlighed.

Brasilien: Både en sød og stærk smag med noter af vin 

Etiopien: Med noter af frugt og en komplet kaffe oplevelse.

COLOMBIA EXCELSO ØKOLOGISK

  • En let kaffetype fra Colombia, som er meget aldsidig. God som en mild aftenkaffe. Denne bønne er yderst velegnet også som stempelkaffe med sin lette, runde smag og aroma
  • Disse grønne bønner er dyrket på de stejle bjergskråninger i i Colombia. Colombia er verdens største leverandør af vasket kaffe. 
  • Denne lækre kaffe er dyrket i Andesbjergene og er klassificeret “Excelso”, som er den kvalitet hvor vi finder nogle af de bedste og mest interessante kaffebønner der produceres i Colombia. Kaffen har en lys syrlighed og rig smag med en god fyldig krop og kraftig aroma. Grundet den markante syrlighed er kaffen særdeles velegnet i kaffer, hvor der indgår mælk. Kaffen tåler mørke ristninger. Ren landekaffe er på godt og ondt, som produktet er fra dette land – ligesom vin fra et bestemt distrikt – og giver et indtryk af de mange forskellige slags kaffe der findes. Friskristet kaffe har 40-50% mere aroma, sammenlignet med fabriksristet posekaffe fra supermarkedet. Dette giver sig udslag i markant andet og bedre duft- og smagsindtryk.

BRAZIL SANTOS WASHED 

  • Både en sød og stærk smag med noter af vin 

ETIOPIA WASHED 

  • Let ristet og med moderat varme tilførelse af verdensklasse skills.
  • Med noter af frugt og en komplet kaffe oplevelse

NICARAGUA SAN JUAN ØKOLOGISK

  • Fyldig krop med noter af appelsin, honning, abrikos og chokolade. Særdeles velbalanceret syrlighed.
  • Disse økologiske grønne bønner er dyrket på de grønne bakker i Madriz regionen i Nicaragua. Bønnerne dyrkes af kooperativet San Juan del Rio Coco som består af 370 familier. Efter høst er bønnerne vasket og soltørret. Velristet vil bønnerne give en god klassisk kop Nicaragua kaffe med medium krop og lav syrlighed med lette noter af malt.
  • En dejlig cremet mellemristet kaffe, til dig der kan lide en fyldig kaffe, med lav afbalanceret frugtsyre. Kaffen er både bæredygtig og økologisk (En sjældenhed).
    Man kan godt fornemme mælkechokolade og i eftersmagen og smagsnuancerne giver overall et rigtig godt mix
  • Smag: Creamet og fyldig kop med mild afbalanceret frugtsyre – Noter af: Honning, mælkechokolade, blodappelsin og blåbær